4 port
2 pkt torsk a 400 g. Alt 400 g torsk & 400g laxfilé.
1 finhackad gul lök
2-5 vitlöksklyftor pressade el finhackade
1-2 påsar saffran
3 dl vatten (ev hälften vitt vin)
2 burkar Campbells tomatsoppa
½ dl finskuren dill
3 dl grädde (godast m vispgrädde, men magrare grädde funkar bra också)
500 g oskalade räkor
salt, peppar ev cayenne
ev fiskbuljong/fond
Fräs lök, vitlök, saffran i smör/olja. Späd m vatten, grädde och tomatsoppa. Koka upp. Lägg i fisken skuren i tärningar. Koka ca 10 min. Smaka av med kryddor och salt ev 1 fiskbuljongtärning/skvätt fiskfond. Häll på dillen och räkorna, koka upp – SERVERA!
2 kommentarer:
Mmmm... Låter gott! Ska definitivt testa!
Kul med nya recept, det låter väldigt gott.
Måste testa!
Skicka en kommentar