torsdag 4 september 2008

Smarrigt

Gurra efterlyste fler recept, och eftersom jag är en lydig kvinna kommer här ett recept på en smarrig gryta :-).

4 pers.

½ tsk sambal olek
1 röd chili, finstrimlad (spara kärnorna för mer hetta)
1-2 hackade vitlöksklyftor
Fräs i olivolja.

Tillsätt 3 dl ris & fortsätt fräsa.

Tillsätt 6 dl grönsaksbuljong (2 tärningar)
Koka under lock ca 25 min.

Tillsätt strimlade soltorkade tomater, finstrimlad purjolök/salladslök & skivade svarta oliver (värm ca 10 min)

Ha sist i färskriven parmesan, pinjenötter & ruccola, smaka av med salt & peppar.

Kan varieras med t ex valfria grönsaker, räkor/kräftor, grillad kyckling i strimlor, kallrökt strimlad lax, valfritt stekt strimlat kött.

1 kommentar:

smultron sa...

Det här ska jag återkomma till och prova! Har nog nästan alla ingredienser hemma.