Offa var vänlig nog att bidra med detta recept :-)
knappt 5 dl vetemjöl
* 2 ½ tsk bakpulver
* 1 tsk salt
* 3 msk socker
* drygt 2 dl mjölk
* 3 ägg
* 50 g smör
Gör så här:
Smällt smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulver och salt skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det kan vi väl ta och strunta i här hemma, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite, det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv dl smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på ovansidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader.
Servera med lönnsirap, smör och knaperstekt bacon.
Smarrig söndagsfrukost som jag blivit bjuden på flera gånger hos bror i Ekängen.
1 kommentar:
Detta är verkligen de bästa "svenska" amerikanska pannkakor jag ätit. Man blir väldigt mätt för de är mäktiga men ack så goda! Offa
Skicka en kommentar