16 st Ugnsvärme 225 g
Deg
5,5 – 6 dl vetemjöl
50 g smör / margarin
1 tsk salt
1 tsk socker
35 g jäst
2 dl vatten
1 ägg till pensling
Vallmofrön
Fyllningsförslag I:
1 pkt philadelphiaost, vitlök & örter
Rökt skinka ca 100-150 g
gräslök
II:
1 pkt färskost med pepparrot
kallrökt lax ca 100-150 g
dill
III:
tacokryddad köttfärs
Finfördela fettet i mjölet, blanda i salt & socker. Värm vattnet till 37 g och lös upp jästen blanda sen med mjölet till en smidig deg. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en tunn rund ”platta”, dela i 8 trekanter. Lägg en klick fyllning, ca 1 msk, och rulla till gifflar.
Låt jäsa ca 30 min.
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 225 g i ca 8 – 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar