Kycklingfilé eller kalkonfilé (fläskkött kan också fungera) mängd efter hur många pers som ska äta
1 påse kryddmix - Tikka masala eller panaeng
1-3 tsk röd currypasta
1 burk cocosmjölk
creme fraiche
röd lök skuren i "båtar"
1 hel vitlök (alt 4-5 klyftor), finhackad el riven
morot, skivad
vattenkastanjer, skivade
bambuskott, skivade
spetspaprika, strimlad
blomkål &/eller broccoli, riktigt små buketter/bitar
ev sockerärtor, strimlade går att variera med vilka grönsaker man vill
ananas i bitar
lime
Strimla köttet, fräs det. Lägg på löken. Fräs tillsammans med currypastan. Viktigt att låta pastan stekas en stund, det gör den mycket hetare. Häll på kryddpåsen. Häll på cocosmjölken och lite creme fraiche. Lägg i alla grönsaker (inte ananasen). Blanda runt och låt puttra lite. Späd med creme fraiche till önskad konsistens.
Ta i ananasen på slutet, salta och ev peppra, smaka av, lägg ev till mer currypasta för hetare smak.
Servera med ris, pressa lime över, garnera med lite färsk koriander eller bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar