tisdag 21 december 2010

Saffransbiskvier


Mums :)
Saffransbiskvier
22 st
200 gram mandelmassa
1 dl strösocker
1 st äggvita
Saffranssmörkräm (gör 1, 5 sats)
100 gram smör
1,5 dl florsocker
1 paket saffran, (behöver inte ökas med 0,5)
1 st äggula
Garnering
250 gram vit choklad (eller vanlig choklad)

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta ihop till en slät massa.
Klicka ut smeten på plåten till runda bollar, som en enkrona i storlek typ. Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen.
Grädda i ungefär 10 minuter.
När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna.
Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet.
Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå svalt i minst en timme.
Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad, låt den svalna något och doppa biskvierna (den del m smörkräm) . Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp.

Inga kommentarer: