fredag 31 december 2010

Nyårsdessert

Vit chokladmousse
4 port

100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
Smält chokladen, vispa grädden, vispa upp äggulorna tillsätt den smälta chokladen under omrörning, vänd sedan ner den vispade grädden.
Häll upp i portionsformar/glas och förvara kylt minst 3 timmar, helst över natten.

Servera med valfria bär och knäckflarn.

Knäckflarn
ca 25 st

75 g smör
1 dl socker
1/4 dl sirap
1/4 dl grädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
knappt 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 g. Smält smöret, rör ner övriga ingredienser.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, i storlek som en 5-krona. De flyter ut mycket så 6 st/plåt blir lagom.
Grädda i 5 min, låt svalna på plåten.

Inga kommentarer: