onsdag 6 januari 2010

Efter

De här ska med till My Dog på lördag. :)

Recept
16 st Ugnsvärme 225 g

Deg
5,5 – 6 dl vetemjöl
50 g smör / margarin
1 tsk salt
1 tsk socker
35 g jäst
2 dl vatten
1 ägg till pensling
Vallmofrön

Fyllning:
1 pkt färskost, vitlök & örter
Rökt skinka ca 100g
gräslök

Finfördela fettet i mjölet, blanda i salt & socker. Värm vattnet till 37 g och lös upp jästen blanda sen med mjölet till en smidig deg. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en tunn rund ”platta”, dela i 8 trekanter. Lägg en klick fyllning, ca 1 msk, och rulla till gifflar.

Låt jäsa ca 30 min.

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 225 g i ca 8 – 10 min.

2 kommentarer:

Chrille sa...

Shit, de där är ju asgoda, skicka några till mig!!! :)

Rebecca W sa...

Himmel vad gott! Ska testa receptet! Tack!