lördag 4 oktober 2008

Tortilliasnittar

Detta behövs till 2 st dubbla tortillias :

4 st Tortillias, naturell el tomat / spenat-smaksatta
1 burk Philadelphiaost, naturell (går bra m light )
1-2 msk creme fraiche (går bra m light) el gräddfil
Kallrökt lax, 3-4 tunna skivor
½ finhackad röd lök
gräslök
riven pepparrot, färsk eller på tub spelar ingen roll
citronsaft
salt & peppar
ost (med smak) gärna Västerbotten

Blanda philadelphiaost m creme fraiche, gräslök, citronsaft, salt, peppar och pepparrot efter smak. Bred blandningen på ett tortilliasbröd, lägg på strimlad lax, strö över den hackade löken, hyvla ost och lägg på ett bröd till.

Stek på svag värme på båda sidor, detta för att osten skall smälta. Låt svalna ngt, skär i trekanter och servera!

Går att variera t ex

Kallrökt lax med färskost-pepparrot, lite västerbottenost

Salami, vitlöksfärskost, västerbottenost

Gravad lax m gravlaxsås, hackad rödlök, dill

Parmaskinka, ruccola, färskost med örter

Perfekt som förrätt, skär i trekanter, servera med en sallad på ruccola, pinjenötter, lite hyvlad parmesan & en skvätt balsamaico.

1 kommentar:

smultron sa...

Jag vill gärna ha, men jag orkar inte göra själv...