onsdag 28 maj 2008

Recept

Denna rätt bjöds till lunch en dag då jag jobbade på Barnhemmet Oasen. Fantastiskt gott! Jag har serverat den till min bror, kocken, och han åt tre portioner!
Här är receptet, testa gärna!

Champinjonköttbullar med senap- och spenatpasta
Ingredienser till 4 port
4 portioner färsk pasta (gärna tagliatelle)
400 g nötfärs
200 g champinjoner
1 ägg
1 gul lök
salt och svartpeppar
andra kryddor efter egen smak t ex cayenne, vitlök
1 dl kolsyrat mineralvatten
olivolja
smör
1 rödlök
pressad vitlök
1 burk lätt-cremefraiche
salt, svartpeppar
0.5 msk dijonsenap
200 g färsk spenat
färsk parmesan

Gör så här
1. Lägg köttfärsen i en bunke. Riv ner champinjoner på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra. Häll i mineralvattnet. Jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg). Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelgod värme.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Strimla rödlöken grovt.
4. Ha smör och olja i en kastrull. Fräs rödlöken snabbt. Ha i creme fraiche, senap, vitlök och spenat. Blanda runt och låt det sjuda någon minut, smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar. Hyvla färsk parmesan över.

2 kommentarer:

Sahara sa...

champinjoner?! sara är förvånad :P

Anonym sa...

ja, jag vet! Jag oxå!!! Men det smakar inte svamp och är inte så där läbbigt mushigt som svamp brukar va :-) /T