söndag 18 april 2010

Middagstips

Läste att Mr Lake lagat en kycklingrätt som jag inspirerades av. Gjorde en variant av den igår kväll till mig och Jo. Delar med mig av receptet här. :-)

1 kalkonfilé (beräkna ca 150 g kött per port)
1 pkt bacon
morot
vitlök
gul lök
paprika
mango chutney hot
matlagningsgrädde

Skär snitt i filén, stoppa i vitlöksbitar. Salta och peppra runt om hela filén. Jag använde nymalen pepparmix och lite piffi/allroundkrydda.
Linda in filén i bacon.
Stek den inlindade filén snabbt på hög värme så att det blir stekt på alla sidor. Lägg filén i en ugnssäker form (jag la det bacon som blev över skuret i bitar under filen).
Skär morot, lök, paprika i skivor/strimlor. Lägg det runt filén.
Blanda 3-4 dl matlagningsgrädde med ca 3-4 msk mango chutney (smaka av så det blir lagom starkt), häll det över filén och grönsakerna.
Stek i ugnen 200 g tills filén är klar ca 25 min (innetemp ca 75 grader).
Servera med ris, mango chutney & grönsallad.

Inga kommentarer: